• Écht vers
  • Duurzaamheid als standaard
  • Groente in de basis
  • Gezond en gemakkelijk

Recept: Lupine Burger


Lupine Burger

We delen graag een heerlijk recept met Lupine in de hoofdrol. Weet je nog niet wat Lupine is lees dan de blog over lupine en leer waarom lupine goed is voor jouw gezondheid en daarnaast perfect past binnen een duurzaam dieet. Deze Lupine champignons burgers zijn een heerlijke optie voor lunch of diner. Je kunt de burgers ook lekker combineren met een groene salade of zoete aardappel frietjes. Bereidingstijd: minder 20 minuten, wachttijd 30 minuten.
(dit recept is geïnspireerd op het recept van lekkerlupine.nl)

Wat heb je nodig? (4 personen)

1 potje lupine á 340 gram, uitgelekt 220 gram*
150 gram champignons
25 gram walnoten
150 g gegrilde paprika
1 eetlepel tomatenpuree
1 ui
1 teentje knoflook
1 bakje humus
4 (volkoren)broodjes
50 gram Havermout
40 gram wortel rasp
4 handjes rucola
1 takje rozemarijn
1 tl komijn
1 tl. paprikapoeder
Maizena
Olijfolie, Peper & Zout

*Je kan ook rauwe lupine bonen gebruiken. Leg de lupine dan de avond van te voren in ruim koud water en laat 24 uur weken. Spoel de bonen af en breng ze aan de kook. Laat ze vervolgens in 100 minuten gaar worden.

Hoe maak je het?

  1. Spoel de lupinebonen onder koud water en laat uitlekken.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook en de rozemarijn fijn en snij de champignons in plakjes.
  3. Verhit olijfolie in een pan en bak de ui en de knoflook samen met de fijngehakte rozemarijn 5 min op zacht vuur.
  4. Voeg de champignons toe en bak deze 3 minuten mee. Voeg de tomatenpuree, de komijn en het paprikapoeder toe en bak nog 1 minuut mee. Laat afkoelen.
  5. Voeg de lupine, walnoten, het champignonmengsel en peper en zout toe in de bak van de keukenmachine** en pureer tot een grof kneedbaar geheel.
  6. Meng havermout en wortel met een lepel door het mengsel, dit zorgt voor extra structuur.
  7. Kneed vervolgens met koele handen 4 burgers (of 16 balletjes).
  8. Strooi maizena op een bord en wentel de burgers door de maizena.
  9. Zet de burgers voor 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
  10. Snij ondertussen de broodjes en besmeer deze met humus en snij de gegrilde paprika’s in reepjes***. (Ook zou je nu de zoete aardappel frietjes of de salade kunnen bereiden).
  11. Verhit opnieuw de pan met olie en bak de burgers in 3 à 4 minuten aan beide kanten goudbruin.
  12. Verdeel de burger, de paprika en de hummus over de broodjes en doe de broodjes dicht.
  13. Serveer de broodjes met bijvoorbeeld een groene salade of zoete aardappel frietjes.

** heb je nou geen keukenmachine dan je ook gewoon de staafmixer gebruiken, is iets meer pureer werk, maar het werkt prima.

*** je kan de paprika ook vervangen voor bijvoorbeeld zongedroogde tomaatjes, augurken of gegrilde aubergine, het is maar net wat je lekker vindt.

Enjoy!

 

Meer weten over gezond eten?

Neem eens een kijkje in onze webshop! Gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn. Bij ons vind je onder andere heerlijke kant-en-klare maaltijden, sapkuren, buffetten, saladeschotels en veel meer!

Naar de webshop
Christine
Christine