Dit is een heerlijk, Noord-Afrikaans eenpansgerecht van gepocheerde eieren. Super makkelijk en ontzettend lekker! Bereidingstijd: 20 min.
Wat heb je nodig?
- 4 eieren
- 400 gr. tomatenblokjes
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 ui
- 1 tl. bruine basterdsuiker
- 1 tl. komijnpoeder
- 1 tl. korianderpoeder
- 1 teentje knoflook
- klein bosje koriander en platte peterselie
- olie om in te bakken
- chilipoeder, naar smaak (ca. 0.5 tl)
- evt. fetakaas
Hoe maak je het?
- Snipper de ui en knoflook en snijd de paprika’s in dunne reepjes
- Verwarm een koekenpan en verwarm de olie
- Verwarm de komijnpoeder en de korianderpoeder, zodat de smaken los komen (doe dit niet te lang, anders verbranden de specerijen en worden ze bitter!)
- Voeg de ui en karamelliseer deze door een theelepel basterdsuiker toe te voegen
- Voeg de knoflook en paprika toe aan de pan en zet het geheel even kort aan
- Voeg de tomatenblokjes toe en laat even pruttelen. Voeg nu ook desgewenst wat chilipoeder toe (let op: een beetje chilipoeder geeft al snel flink wat pit aan het gerecht! Doe dus rustig aan hiermee)
- Laat het geheel 5 min. pruttelen en maak dan 4 kuiltjes in de saus
- Breek de eitjes 1 voor 1 in de kuiltjes en laat ze gaar worden in de saus (pocheren). Dit duurt ongeveer 7-10 min.
- Serveer het gerecht met rijst of couscous, vers gesneden koriander en peterselie en evt. wat fetakaas
Eet smakelijk!