Deze panzanella is toch zomer op je bord? Een heerlijke salade vol kleur!Deze salade met brood, meloen, mozzarella, groenten en rauwe ham is echt mega lekker en perfect voor deze zomerse dagen.
Hieronder het recept zodat jij deze heerlijke zomerse week hier nog van kan genieten
Wat heb je nodig voor 2 personen:
- Halve afbak ciabatta
- Halve meloen (galia/cantaloupe) in blokjes/stukjes
- zakje mini mozzarella bolletjes
- bakje snoeptomaatjes, gehalveerd
- halve komkommer in stukjes
- 6-8 plakjes rauwe ham
- Kwart rode ui in ringen
- wat blaadjes basilicum
Voor de dressing:
3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel rode wijn azijn, 1 teen knoflook geperst en verse peper.
Aan de slag:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de ciabatta in plakken en dan in blokjes. Verdeel het brood over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met flink wat olijfolie en zout.
3. Bak de ciabatta stukjes af in ongeveer 10 minuten en hussel regelmatig tot ze lekker goudbruin zijn en knapperig.
4. Verdeel de meloen, mozzarella, tomaatjes, komkommer, rode ui en rauwe ham over twee borden en voeg het brood toe als het uit de oven komt.
5. Doe de olie en azijn in een kommetje en meng dit goed door met de knoflook en verse peper tot een lekkere dressing.
6. Serveer de salade met flink wat dressing, door de frisse zure smaak en de heerlijke knoflook maakt dit de Panzanella helemaal af!
7. Garneer de salade met verse basilicum en verse peper en je salade is klaar om te serveren
Eet smakelijk!