• Écht vers
  • Duurzaamheid als standaard
  • Groente in de basis
  • Gezond en gemakkelijk

Smooth Breakfast Tip!


Er is niets fijner dan je dag te starten met een gezond en voedzaam ontbijtje. Die heb je vast te pakken! Het zal je een boost geven om de rest van de dag ook positief door te zetten. Daarom laten wij jou hier zien hoe je met onze smoothies (zelf maken kan natuurlijk ook) een voedzaam ontbijtje in elkaar zet, die er ook nog eens geweldig uit ziet! Haast te mooi om op te eten 😉

Wat is een smoothiebowl?

Een smoothiebowl is niets meer dan een volledig gepimpte smoothie in een schaaltje. Dat pimpen doe je met heerlijk gezonde toppings om je smoothie nog meer voedingsstoffen mee te geven! En…omdat het oog soms ook wat wil 🙂

En zo maak je zo’n mooi versierde smoothiebowl:

Stap 1: Kies je smoothiebasis

De basis van je smoothiebowl is een verse smoothie die niet te dun is. Onze ontbijtsmoothies (Morning Magic of Morning Banana bijvoorbeeld) zijn hier perfect voor! Je kunt ook voor één van onze groene smoothies gaan, alleen doe je er dan goed aan er nog een schep kwark doorheen te slaan, zodat je toppings er goed op blijven liggen.

Wil je zelf een smoothie maken, dan kies je zelf wat heerlijke ingrediënten uit (wij zijn voorstander van een combi van groente met een beetje fruit, om de smoothie niet te suikerrijk te maken) i.c.m. kwark en wat havermout en/of chiazaad.

Tip: Blijkt je smoothie net nog iets te dik te zijn, dan kun je altijd wat (plantaardige) melk toevoegen.

Stap 2: Voeg fruit toe

Versier je smoothiebowl met wat rijen vers fruit.

Stap 3: Noten, zaden, pitten, granola etc.

Als laatste stap voeg je, naast je fruit, ook wat rijtjes toe met noten, zaden, pitten, granola…you name it! Zo kun je je smoothie nog eens extra voedzaam maken! En je kunt helemaal los met het versieren van de smoothiebowl, win-win dus!

Tips voor nèt wat extra’s!

Om je smoothiebowl helemaal af te maken kun je er nog voor kiezen om bijvoorbeeld wat rauwe cacaonibs of kokosschaafsel overheen te strooien. Natuurlijk moet dit wel net bij je creatie passen, maar de keuze is reuze zoals je ziet!

De kunst zit ‘m in het versieren! Je kunt het fruit ook in leuke vormpjes snijden.

Zeg nou zelf, dat maakt zo’n gezond ontbijt echt tot een feestje!

Meer weten over gezond eten?

Neem eens een kijkje in onze webshop! Gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn. Bij ons vind je onder andere heerlijke kant-en-klare maaltijden, sapkuren, buffetten, saladeschotels en veel meer!

Naar de webshop
Christine
Christine