Poffertjes van aubergine

Met dit koude weer is niks lekkerder om met wat comfortfood op de bank te kruipen. En dat comfort food hoeft helemaal niet ongezond te zijn. Zo laten we in deze blog zien hoe je op een makkelijke manier groente poffertjes kan maken, van aubergine! Nog een goed nieuwtje hierbij; je hebt de poffertjes zó klaar! Zo houd je lekker tijd over op de bank, met je gezonde bord groente, uh, poffertjes.

De originele oud-Hollandse poffertes bestaan al sinds het begin van de 19e eeuw. En, wat de meesten niet weten; de poffertjes komen oorspronkelijk uit Frankrijk. Aan het einde van de 18e eeuw werden ze gemaakt in een klooster waar ook Hosties voor de kerk werden gemaakt. Door een tekort aan tarwebloem zijn de monniken gaan experimenteren en zo is de basis voor de Oud-Hollandse poffertjes gelegd.

Afijn, wij maken de poffertjes nu nog weer even anders! Namelijk met een stuk minder koolhydraten en met een stuk meer voedingswaarde.

Hieronder volgt het recept voor de poffertjes ‘nieuwe stijl’, geniet ervan!

Wat je nodig hebt voor twee personen is het volgende:

  • 2 aubergines
  • 1 ei
  • 1 mespuntje gemalen vanille
  • ½ tl kaneel
  • olie om in te bakken (bijv. kokosolie)
  • frambozen
  • rode bessen

En dit is hoe makkelijk je ze maakt:

  • Kluts eerst het eitje met de vanille en kaneel door elkaar.
  • Schil de aubergine en snijd deze in dunne plakken. Let op: als de aubergine te dik wordt gesneden lijkt deze minder op een poffertje.
  • Voeg voldoende olie toe in een grote koekenpan. Haal de plakjes aubergine door het ei-mengsel en leg ze in de pan.
  • Pak de schijfjes in 5 a 7 minuten goudbruin (halverwege keren).
  • Eenmaal uit de pan garneer je de poffertjes af met frambozen en rode bessen.

Dit recept serveer je direct, heerlijk warm.

Enjoy!