De tas van Gijs: Venkel Courgettesoep

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: veel groenten eten is ontzettend belangrijk voor een goede gezondheid! Groenten zitten boordevol vitamines en mineralen. En doordat die fijne micronutriënten zo goed verpakt zitten in vezels, vet of water, worden ze perfect door het lichaam opgenomen en verwerkt.

Steeds meer onderzoeken wijzen uit dat wij ons huidige voedingspatroon verder moeten wijzigen en wel zodanig dat er per dag steeds meer groenten en steeds minder vlees op het menu staan. Maar hoe houd je dat gezond eten nu leuk? Want laten we eerlijk zijn, iedere dag 500 gram broccoli wegkauwen maakt het leven misschien wel gezonder, maar niet echt leuker, toch? En er is niets zo belangrijk als te genieten van al het moois en lekkers wat het leven te bieden heeft! Ook eten moet een feest zijn!

Wees niet getreurd, want een gezond voedingspatroon met dagelijks veel groenten en fruit kan hartstikke leuk zijn! Je moet alleen wat handigheidjes toepassen. Zoals: SOEPEN! Het maken van soep biedt oneindig veel mogelijkheden om te variëren met verschillende groenten, kruiden en specerijen, waardoor je telkens weer verrast zult zijn over de nieuwe en smaakvolle combinaties!

Omdat de lente al een klein beetje in de lucht zit, hebben wij in deze Tas van Gijs alle ingrediënten voor je verzameld om een lekker licht, zomers soepje in elkaar te zetten!

Ingrediënten die je vindt in “de tas van Gijs”:

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Verse gember
  • 1 venkelknol
  • 1 courgette
  • Munt

Wat je zelf nog toevoegt thuis:

  • 175 ml kookroom
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 liter water
  • Olie om in te bakken
  • Peper, naar smaak

Optioneel:

  • (Turks) brood
  • Feta

Het recept:

  • Pel en snipper de ui en knoflook;
  • schil de gember en snijd de gember fijn;
  • verwarm de olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de gember;
  • snijd de venkel en de courgette in stukken en voeg de groenten toe;
  • voeg ook de kaneelpoeder toe en bak het even kort mee;
  • blus de groenten af met 1 liter water en voeg daar de groentebouillon aan toe;
  • breng het geheel aan de kook;
  • zodra de groenten gaar zijn, kunnen de kookroom en de muntblaadjes worden toegevoegd;
  • pureer de soep vervolgens met een staafmixer en maak de soep af met een beetje vers gemalen peper (naar smaak). Et voilà!

Tip:

Serveer de soep met een knapperig brood uit de oven, zet daar één van onze overheerlijke groentespreads bij en brokkel wat lekkere Griekse schapenkaas over de soep. Zo maak je het tot een écht feestmaal!

O ja, en mocht je nu helemaal geen zin hebben om na het werk zelf nog te moeten kokerellen, dan hebben wij natuurlijk in onze winkel diverse dagverse en gezonde soepen voor je klaarstaan! Die hoef je alleen nog maar even op te warmen 😉

Eetsmakelijk!