De tas van Gijs: Groente omelet

We hebben weer een nieuwe Tas van Gijs voor je klaarstaan! Dit keer kozen we voor een goed vullend lunchgerecht. Natuurlijk kun je dit ook als diner eten, maar dan raden wij aan er bijvoorbeeld nog een soepje met wat heerlijk geroosterd brood bij te serveren.

Deze week maken we iets met de heerlijke biologische eitjes die we in de winkel verkopen, want deze eitjes zijn toch best wel speciaal!

Wij hebben namelijk dagverse eitjes uit de streek! Uit Rhenen, om precies te zijn. En waarom daar vandaan? Omdat bij boerderij Van Beek het welzijn van de dieren en het milieu hoog in het vaandel staan! De eieren zijn vrij van antibiotica en er wordt geen gebruik gemaakt van chemische bloedluisbestrijding. De scharrelkippetjes krijgen bovendien veel leefruimte en wij weten zo altijd waar de eitjes vandaan komen. Wij zijn súper blij met deze samenwerking en we hopen jullie natuurlijk ook!

Tijd om eens met deze eitjes aan de slag te gaan!

Ingrediënten die je vindt in “de tas van Gijs” (voor 2 personen):

  • 1 kleine ui
  • 1 paprika
  • Lavas
  • 50 gr. veldsla
  • 2 tomaten
  • 4 eieren
  • 1 teentje knoflook

Wat je zelf nog toevoegt thuis:

  • 10 gram boter
  • 1 el olijfolie
  • 50 ml melk
  • zout & peper

 Tips om zelf toe te voegen (geen must):

  • 50 gram kipfilet
  • Kaas
  • Soep en geroosterd brood (voor diner)

Het recept:

  • Klop de eitjes los met de melk en voeg naar smaak wat gemalen peper toe.
  • Snijd de ui en knoflook heel fijn.
  • Snijd de tomaat en paprika in kleine blokjes.
    (Wil je ook wat kip in je omelet, dan snijd je ook de kipfilet in dunne reepjes).
  • Verwarm nu de oven voor op 100 graden Celsius.
  • Verwarm een klein klontje boter met wat olie in een koekenpan en bak een kwart van de ui, knoflook, tomaat en paprika hierin.
    (Als je graag ook wat kip in je omelet verwerkt, dan bak je nu ook een kwart van de kipfilet mee in de pan).
  • Schep op dit geheel een kwart van het eimengsel en bak 1 omelet.
  • Wanneer je 1 omelet hebt gebakken bestrooi je deze met de fijngehakte lavas en breng je de omelet op smaak met wat zout en peper. Desgewenst kun je ook wat kaas over de omelet strooien.
  • Zet de omelet die je klaar hebt in de voorverwarmde oven om deze goed warm te houden (en eventueel de kaas te laten smelten).
  • Vervolgens bak je de tweede omelet door stap 5-7 nog een keer te herhalen.
  • Nu je 2 omeletten hebt gemaakt verdeel je vervolgens de veldsla over de omeletten en klap je deze dubbel.

Serveer je de omelet als diner, dan is het heerlijk om er lekker geroosterd brood bij te serveren met een kommetje soep!

Eetsmakelijk!