• Écht vers
  • Duurzaamheid als standaard
  • Groente in de basis
  • Gezond en gemakkelijk

Wij adopteerden een bananenboom!


Ja ja! Je leest het goed…Bananen van Hollandse bodem!

Dat leggen we graag even uit! In Ede vind je namelijk een zeer speciale kas en daar groeit de allereerste banaan van Nederlandse bodem; de Neder Banaan. De bananenplant staat er in een speciale ondergrond en krijgt er precies de juiste hoeveelheid licht, warmte, water en voeding. Chemische bestrijdingsmiddelen zijn daardoor niet nodig. Dat levert een gezonde en duurzame banaan op.

Onderzoek van Wageningen Universiteit (WUR)

De belangrijkste reden waarom juist hier in Nederland een bananenkas staat, heeft te maken met het onderzoek van de Wageningen Universiteit (WUR). Er zit een schimmel in de grond die volledige bananenplantages ruïneert. De vraag is; kunnen we deze schimmel uitroeien als we kweken op kokosgrond? Zoals het er nu uitziet, blijkt dat zo te zijn!

Minder grond nodig = win win!

Dit is een waardevolle uitkomst, omdat dit betekent dat het gebruik van de grond kan worden geoptimaliseerd zodat er uiteindelijk minder grond nodig is om dezelfde kilo’s bananen te produceren. Een win win situatie! Deze veelbelovende kennis wordt gedeeld met de boeren in Zuid- en Midden-Amerika zodat zij de vruchten ervan kunnen plukken. Een super zinvol experiment dus! Dit vinden wij een geweldig initiatief! Dus adopteerden wij een Neder Banaan Bananenboom zodat wij ook ons steentje kunnen bijdragen aan het vervolg van dit waardevolle onderzoek.

Bekijk ons bezoek in de kas en alle info over de Neder Banaan in onze vlog. Meer weten over de Neder Banaan? Kijk hier voor meer informatie: https://nederbanaan.nl/.

Meer weten over gezond eten?

Neem eens een kijkje in onze webshop! Gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn. Bij ons vind je onder andere heerlijke kant-en-klare maaltijden, sapkuren, buffetten, saladeschotels en veel meer!

Naar de webshop
Christine
Christine