• Écht vers
  • Duurzaamheid als standaard
  • Groente in de basis
  • Gezond en gemakkelijk

Powerfood: Rode bietjes


Ze zijn het hele jaar van Hollandse bodem verkrijgbaar, in een zomer- en een wintervariant. Ze hebben een zoete, aardse smaak en worden al sinds de 16e eeuw gegeten als een voedzame, smakelijke groente.. Juist, we hebben het over de o zo populaire rode bietjes! Deze groente is niet alleen super makkelijk te gebruiken in een gevarieerd menu, ze zijn bovendien hartstikke gezond. En ze komen ook nog eens uit de buurt; een ware lokale superfood! We zetten hieronder de voordelen van bietjes even voor je op een rij.

Vezels, vezels en nog eens vezels!

Bietjes zijn enorm vezelrijk. Ze bevatten per 100 gram 8% van de ADH vezels. Dit maakt dat bieten kunnen bijdragen aan gezonde darmen. Daarnaast bevatten bieten micronutriënten als foliumzuur, kalium, koper, ijzer en magnesium. De dieprode kleur is afkomstig van het natuurlijke pigment genaamd betalaïne. Dit is een krachtig antioxidant dat ontstekingsremmend werkt.

Krachtvoeding, want nitraat

Maar bietjes worden vooral ingezet om sportprestaties te verbeteren. Waarom? Dat komt door het nitraat dat volop vertegenwoordigd is in rode bieten. Nitraat veroorzaakt extra stikstofmonoxide in het lichaam. Dit zorgt ervoor dat het zuurstof in je bloed minder snel verbruikt wordt als je aan het sporten bent. En dat zorgt er weer voor dat je met een steeds lagere hartslag dezelfde inspanning kunt verrichten, je kunt die inspanning namelijk langer volhouden omdat je bloed langer zuurstofrijk blijft. Kortom, bietjes bevorderen het uithoudingsvermogen!

Goed nieuws dus voor alle deelnemers aan de Admicom Triathlon Veenendaal aanstaande zaterdag 24 augustus!

Boost nodig?

Kun jij wel een uithoudingsboost gebruiken, neem dan een verse bietensap van rauwe bieten of zet een heerlijke, complete bietenmaaltijd op het avondmenu! En natuurlijk kunnen wij je daarbij een bietje ontzorgen ;). Neem eens een kijkje in onze shop voor overheerlijke kant-en-klare maaltijden, sapkuren en andere overheerlijke producten.

Meer weten over gezond eten?

Neem eens een kijkje in onze webshop! Gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn. Bij ons vind je onder andere heerlijke kant-en-klare maaltijden, sapkuren, buffetten, saladeschotels en veel meer!

Naar de webshop
Christine
Christine