• Écht vers
  • Duurzaamheid als standaard
  • Groente in de basis
  • Gezond en gemakkelijk

Kidsmeals


Voor kleine kinderen is gezonde voeding ontzettend belangrijk. Voeding in de peutertijd bepaalt hoe gezond je kind later wordt. Het verkleint de kans op diabetes en obesitas in de toekomst. Kinderen zijn volop in de groei en niet alle organen zijn na de geboorte al volledig ontwikkeld.

Wat heeft jouw kleintje nodig?

Het spijsverteringssysteem is pas met 6 jaar volledig ontwikkeld, waardoor kinderen gevoelig zijn voor verschillende allergenen, zoals lactose (melk), noten en gluten. Ook de hersenontwikkeling gaat de eerste jaren in een rap tempo. De inname van Omega-3 vetzuren is dan ook essentieel ter ondersteuning van die ontwikkeling. Genoeg om rekening mee te houden dus!

Te veel zout eten

Wist je dat kinderen van 0-4 jaar maar maximaal 1,2 gram zout per dag mogen innemen? Zodra kinderen leren eten, wordt ze doorgaans aangewend gepureerde groenten en fruit (vaak uit een potje en dus ontdaan van vele voedingswaarden als gevolg van de pasteurisatie) te nemen en daarna eten ze al snel ‘met de pot mee’. Heel handig, maar niet optimaal voor de gezondheid. De nieren van kinderen tot 4 jaar kunnen het natrium in zout nog niet goed verwerken.

Een volwassene mag 5 keer zoveel zout binnen krijgen als een kind, namelijk 6 gram per dag. Maar we consumeren gemiddeld 9 gram per dag! Logisch dus dat veel kinderen al op jonge leeftijd te veel zout te verwerken krijgen als ze hetzelfde eten als hun ouders.

Sterke botten en spieren

Maar er is nog meer om rekening mee te houden. Want omdat kinderen nog zo groeien, heeft hun lichaam veel behoefte aan micronutriënten als ijzer en vitamine D voor sterke botten en spieren. Ook vitamine C is erg belangrijk, want deze vitamine bevordert de opname van ijzer in het bloed. Een beetje groenten kan daarom geen kwaad! Maar helaas blijkt dat kinderen, net als hun ouders, structureel slechts een fractie van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten binnen krijgen.

Gezonde maaltijden voor kinderen met Gijs van de Hoef

En daar steken wij van Gijs van de Hoef graag de helpende hand uit. Speciaal voor de kleintjes hebben wij een menu ontwikkeld die het mogelijk maakt kinderen op een super makkelijke manier gezond te voeden. Gezond wil zeggen:

  • zonder suiker
  • zonder E-nummers
  • minimaal gebruik van zout
  • enkel gebruik van zout met 66% minder natrium
  • zo min mogelijk allergenen.

Onze kant-en-klare KIDSMEALS kunnen een positieve bijdrage leveren aan de fysieke ontwikkeling van de kleintjes en zorgen ervoor dat ze lekker veel vitaminen en mineralen binnen krijgen!

Wat staat er op het menu?

Kinderen hebben van nature een voorkeur voor zoete smaken. Niet zo gek, want ze groeien heel hard en hebben daarvoor veel energie nodig. De smaakvoorkeur kan vanaf heel jonge leeftijd al beïnvloed en aangeleerd worden; ook dát hoort bij de ontwikkeling die kleine kinderen ondergaan. Kinderen moeten aan nieuwe smaken wennen. Het eten van groenten kan dus aangeleerd worden. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we ze tegen heug en meug spruitjes moeten opdringen. Integendeel, gezond eten moet vooral lekker en leuk zijn!

Elke maaltijd heeft 3 componenten

De KIDSMEALS bestaan telkens uit 3 componenten, namelijk groenten, vlees of vis en koolhydraten. Bij de samenstelling van de maaltijden is rekening gehouden met de specifieke behoefte van kinderen aan bepaalde macro- en micronutriënten, zoals ijzer en omega3-vetzuren. De groenten zijn gestoomd in onze high-speed stoomoven, zodat er maar een heel korte verhitting heeft plaatsgevonden. Dat betekent maximaal behoud van de voedingswaarden!

De maaltijden zitten boordevol groenten; in onze tomatensaus alleen al is, naast een berg tomaten, wel 5 kilogram groenten verwerkt! Aan de saus is geen bouillon of andere gedroogde smaakmaker toegevoegd, maar uitsluitend verse, Italiaanse kruiden zoals tijm, oregano en salie. Smullen!

Hoe kun je onze KIDSMEALS in huis halen?

Wij verkopen de KIDSMEALS bij ons in de winkel! Ook is het mogelijk om online te bestellen, gewoon via onze shop.

Meer weten over gezond eten?

Neem eens een kijkje in onze webshop! Gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn. Bij ons vind je onder andere heerlijke kant-en-klare maaltijden, sapkuren, buffetten, saladeschotels en veel meer!

Naar de webshop
Christine
Christine