• Écht vers
  • Duurzaamheid als standaard
  • Groente in de basis
  • Gezond en gemakkelijk

Herfstgroente


In deze blog staan we stil bij de gezondheidsvoordelen van de verschillende herfstgroenten die er zijn. Eten uit het seizoen biedt vele voordelen voor zowel je gezondheid, als het milieu. Want je kunt lekker alles van dichtbij halen, van Hollandse bodem.

Krijg wat je nodig hebt uit de natuur!

Wat veel mensen niet weten is dat de natuur je in de seizoenen ook precies geeft waar het lichaam behoefte aan heeft. We hebben de belangrijkste gezondheidsvoordelen voor je op een rijtje gezet:

  • Boerenkool: Een geweldige bron van ijzer, calcium, vitamine A en vitamine C.
  • Pompoen: Rijk aan vitamine A, vezels, ijzer en selenium.
  • Bieten: Rode bieten zijn bijzonder populair onder duursporters, zoals hardlopers en wielrenners. Ze verhogen namelijk de
    sportieve prestaties en ze helpen de bloeddruk te verlagen. Ze zijn een goede vezelbron, zijn rijk aan foliumzuur, mangaan, kalium, koper, ijzer en magnesium.
  • Rode kool: Bevat veel vitamine c, vitamine A en vezels.
  • Kolselderij: Bevat veel vitamine C, vitamine K en vezels.
  • Pastinaak: Bevat veel vitamine B1, vitamine C en kalium.
  • Paddenstoelen: Bevatten veel vitamine B12, eiwitten en vezels. Daarnaast bevatten ze verschillende fytonutrienten die het immuunsysteem ondersteunen.

Dus zet eens lekker wat herfstgroente op je menu, je lichaam zal je er dankbaar voor zijn!

Is jouw maaltijd vriendelijk voor het milieu?

Een goede manier om eens te checken of jouw maaltijd wel vriendelijk is voor het milieu is om even de milieuscore te checken via de website van milieucentraal. Via deze link kun je zien of je goed zit: https://groentefruit.milieucentraal.nl/.

Meer weten over gezond eten?

Neem eens een kijkje in onze webshop! Gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn. Bij ons vind je onder andere heerlijke kant-en-klare maaltijden, sapkuren, buffetten, saladeschotels en veel meer!

Naar de webshop
Christine
Christine